Själv tycker jag mest illa om dumhet

Två kvinnor startar pr-byrå på Internationella Kvinnodagen skriver Resumé. I sin egen pr för byrå-starten fokuserar de på att de hatar män.

De båda är säkert både begåvade och ambitiösa (uppenbarligen). Men nog är det lite synd att den enda usp de kan presentera i sin lanseringskampanj är att de hatar män. 

Jag känner inte de båda tjejerna, men har förstås hört talas om en del av den pr som gjorts av den byrå där den ena av dem tidigare jobbat.

Visst förstår jag att de har tänkt sig att det ska ge uppmärksamhet, klick och kommentarer.

Men i mina ögon blir det ett dumt och ogenomtänkt pr-stunt.

Det är en vansklig grund att bygga en verksamhet på. 

Vilka företag ska de samarbeta med? Inget med män i några avgörande positioner kan väl passera nålsögat?

Och hur resonerar de om företaget har både män och kvinnor bland sina kunder?

Hat är en så destruktiv kraft. Jag känner rysningar när jag hör en idrottspublik skalla ”hata, hata, hata AIK” – eller vilket lag just de hatar. Är de inte på arenan för att de älskar sitt lag?

Ja, jag vet. Det är säkert naivt att resonera så. 

Hat är ju så gångbart idag. Hat och splittring. Den som sår tillräckligt mycket hat och splittring kan bli president i USA. 

Sorgligt att låta sig inspireras av det.

Själv tycker jag det finns skitstövlar av alla kön, religioner, nationaliteter och åldrar. Men de flesta människor är ändå rätt hyggliga. Att gå omkring och hata de där skitstövlarna kostar bara onödig energi.

Med det sagt måste man förstås konstatera att det fortfarande finns bedrövligt mycket kvar att göra innan samhälle och arbetsliv är jämställt. Det gäller i alla branscher, på alla positioner, i alla samhällsfunktioner. Det är djupt olyckligt och ett stort hinder för utveckling på alla plan.

Men allt fler börjar ändå förstå detta. Det går långsamt framåt, javisst. Alldeles förfärligt långsamt. Vi måste lägga ner mer, och gemensam, kraft på att öka takten.

Men hat kommer inte att skynda på utvecklingen.


Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.